CBMC freepik
 
 
Daudzus gadus esmu turējies pie pārliecības, ka "svētā/laicīgā" atšķirības, par kurām mēs pa laikam dzirdam, nekur Bībelē netiek atbalstītas. Garīdzniekiem un misionāriem, iespējams, tika ierādīta īpaša loma, kā arī nepieciešamās dāvanas un spējas, lai to piepildītu. Tomēr, pēc Dieva domām, izpilddirektora, tirdzniecības pārstāvja, administratīvā asistenta, vadītāja vai lietveža darbs ir tikpat "svēts" un Tā Kunga aicinājums kā reliģiskiem profesionāļiem, kas strādā Baznīcas paspārnē.
 
Šī gada sākumā draudzē, vecākais mācītājs apstiprināja šo patiesību vēstījumā, ko viņš sauca par "Kolēģu cieņas iegūšana". Es atļaušos izmantot viņa galvenos punktus un tos izvērst. Jo ir ļoti svarīgi būt kolēģu respektētiem, lai mēs būtu efektīvi kā "Kristus sūtītie", kā teikts 2. Korintiešiem 5:20.

Bieži saka, ka mums ir "jābūt labām ziņām, pirms mēs varam dalīties ar labām ziņām". Citiem vārdiem sakot, mums ir neliela, ja vispār, pozitīva ietekme tam, ko mēs sakām, neatkarīgi no tā, cik patiesi mēs esam attiecībā pret Svētajiem Rakstiem, ja mūsu uzvedību darbavietā cita starpā raksturo neētiska uzvedība, negodīgums, egocentrisms, slinkums un līdzjūtības trūkums. Kā teikts Salamana pamācībās 22: 1: "Laba slava der vairāk nekā liela bagātība." Šeit ir daži Bībeles principi, kā iegūt un noturēt cilvēku, ar kuriem kopā mēs strādājam katru dienu, cieņu:

Mīlestības izrādīšana pret citiem. Termins "mīlestība" var nozīmēt daudzas lietas, bet mīlestības izrādīšana pret citiem atspoguļo Dieva darbu mūsos. Tas ietver patiesas rūpes un līdzjūtību, vajadzības gadījumā pat izvirzot citu intereses augstāk par savējām. "Par brāļu mīlestību man nav vajadzīgs jums rakstīt, jo pats Dievs jūs mācījis turēt savā starpā mīlestību" (1. Tesaloniķiešiem 4:9). "...tev būs savu tuvāku mīlēt kā sevi pašu" (3. Mozus 19:18).

Domājiet par savām lietām. Cilvēki, kuri pastāvīgi iejaucas citu darīšanās bez uzaicinājuma, labākajā gadījumā ir traucējoši. Mums var būt patiesa interese par citiem, bet tas nenozīmē, ka mums ir jāiejaucas jomās, kurās mēs neesam uzaicināti "Turiet par lielu godu, klusi dzīvojot, darīt savu darbu un strādāt savām rokām, kā mēs jums to esam piekodinājuši" (1. Tesaloniķiešiem 4:11). "Turklāt viņas (jaunās atraitnes) mācās vēl arī dīkā dzīvot, staigādamas apkārt no mājas uz māju, taču ne tikai dīkā dzīvot, bet arī iznēsāt pļāpas un jaukties citu darīšanās, runājot to, kas neklājas" (1. Timotejam 5:13).

Strādājiet uzcītīgi. Tikai dažas lietas rada lielāku aizvainojumu kā kolēģis, kurš nenes savu "nastas" daļu. Kad citi indivīdā novēro slinkumu, viņu attieksme pret šo personu nevar palīdzēt, bet veikt negatīvu pagriezienu. Tikai dažas lietas rada lielāku aizvainojumu nekā kolēģis, kurš nenes savu slodzes daļu. Kad citi cilvēkā pamana slinkumu, viņu attieksme pret šo personu, lai kā vēlētos, veic negatīvu pavērsienu. "Turiet par lielu godu, klusi dzīvojot, darīt savu darbu un strādāt savām rokām..., lai jūsu dzīve būtu nevainojama arī pret tiem, kas ir ārpusē" (1. Tesaloniķiešiem 4:11-12). "Sliņķis mirst, netikdams tālāk par savām iegribām, jo viņa rokas negrib neko strādāt" (Salamana pamācības 21:25).

Esiet uzticami. Darba vietā, it īpaši, ja termiņi ir īsi un ir jāveic kritiski soļi, ir atspirdzinoši un uzmundrinoši zināt, ka ir cilvēki uz kuriem mēs varam paļauties. Tiem no mums, kas seko Jēzum Kristum, vajadzētu būt tādiem, kas ir uzticami, lai darītu savu daļu - pat vairāk nekā savu daļu -, lai sasniegtu vēlamos mērķus un uzdevumus. "Ja iespējams, no savas puses, turiet mieru ar visiem cilvēkiem" (Romiešiem 12:18). "Kā sniega dzestrums pļaujamā laikā - tāds ir uzticams sūtnis tam, kas viņu sūtījis, jo viņš atspirdzina sava kunga dvēseli" (Salamana pamācības 25:13).

 

Roberts Dž. Tamasi

 
© 2024. Roberts Dž. Tamasi ir autors vairākām grāmatām, tajā skaitā "Marketplace Ambassadors: CBMC’s Continuing Legacy of Evangelism and Discipleship"; "Business at Its Best: Timeless Wisdom from Proverbs for Today’s Workplace"; "Tufting Legacies; The Heart of Mentoring", kopā ar līdzautoru David A. Stoddard un rediģējis citas grāmatas. Roberts katru otro nedēļu publicējas blogā: www.bobtamasy.blogspot.com
 
 
 
Jim Firnstahl, President
2850 N. Swan Road, Suite 160, Tucson, Arizona 85712, U.S.A.,
 | www.cbmcint.org
CBMC - LATVIJA : Māris Dižgalvis, valdes priekšsēdētājs,
 | www.cbmc.lv
Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, © 2023. 

 Bilde © Freepik
 
 
Privātuma Politika | Lapas karte | Archīvs